BiHHercegovinaKonjicSportVijesti

U Konjicu 28. maja Sportske igre mladih: Najljepša sportska priča

Plazma Sportske igre mladih nastavile su svoje putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu.

Takmičenjima u Vitezu, Zavidovićima, Gradačcu i Kladnju započele su sportske aktivnosti 14. Plazma Sportskih igara mladih, čije je održavanje ove godine planirano u 46 bh. gradova.

Kao i svake godine i ove 2024. godine u Konjicu će se održati Sportske igre mladih, a datum održavanja je 28. maj.

Najljepša sportska priča će u svojoj 14 sezoni ove godine posjetiti 46 bh. gradova širom zemlje, a najuspješnije ekipe i pojedinci plasirat će se na Veliko finale u Sarajevo. Zajedno sa Olimpijskim komitetom Bosne i Hercegovine, Igre i ove godine na terenima širom naše države promovišu olimpijske vrijednosti, potiču na razvoj prijateljstva, međusobnog poštovanja i fair playa. Pokrovitelj regionalnih takmičenja je Federalno ministarstvo kulture i sporta.

Povodom obilježavanja 21. maja – dana osnivanja Plazma Sportskih igara mladih, u okviru pretposljednjeg kola nogometne Premijer lige BiH odigranog u ponedjeljak, svi nogometaši i djeca u njihovoj pratnji su uoči početka utakmica na terene izašli u SIM majicama. Na taj su način, zajedno sa Nogometnim/Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine pružili podršku najljepšoj sportskoj priči u regiji, te se u okviru ove kampanje pridružili klubovima i savezima iz Hrvatske, Srbije i Slovenije.

Uvod u ovogodišnja sportska takmičenja bile su edukativno-zabavne radionice održane u partnerstvu sa Fondom za zaštitu okoliša FBiH, na kojima su dječaci i djevojčice imali priliku učiti o važnosti zaštite životne sredine.

Slični članci

Back to top button