BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicSvijetVijestiZabavaZanimljivosti

Pucnjava i eksplozije u Konjicu: Spasilačke službe na testu u simulaciji “Siguran Konjic 2024.”!

Konjic, 23. maja 2024. – Grad Konjic bit će poprište uzbudljive simulacije spašavanja pod nazivom “Siguran Konjic 2024.” koja se održava u četvrtak, 23. maja 2024. godine na platou gradskog stadiona FK Igman s početkom u 10:00 sati.

Simulacija će testirati spremnost i koordinaciju konjičkih spasilačkih službi u scenariju s pucnjavom, eksplozijama, požarima i potrebom za spašavanjem. Očekuje se da će u vježbi sudjelovati brojne ekipe, uključujući policiju, vatrogasce, hitnu pomoć i GSS.

Ova simulacija predstavlja izvrsnu priliku za vježbanje saradnje i ujednačavanja procedura u izvanrednim situacijama. Grad Konjic poziva sve građane da dođu i prate ovu spektakularnu vježbu te se uvjerite u spremnost spasilačkih službi da ih zaštite u slučaju nepredviđenih događaja.

Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da vidite adrenalin na djelu i da se informišete o radu spasilačkih službi u Konjicu!

VAŽNA NAPOMENA: Uživo prenos simulacije možete pratiti na YouTube kanalu portala https://www.youtube.com/@novikonjic (zapratite nas, kanal je besplatan!)

Slični članci

Back to top button