Crna hronikaDruštvoHercegovinaVijesti

AKCIJA MUP-A HNK U Mostaru uhapšeni supružnici koji su dilali drogu

Pripadnici Odjela za posebne namjene Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su na osnovu ranije prikupljenih operativnih saznanja proveli operativnu akciju na podučju Mostara s ciljem suzbijanja trgovine i zloupotrebe opojnih droga, a slobode su lišili dvije osobe.

Kako su potvrdili iz MUP-a HNK, radi se o supružnicima iz Mostara, I.T. (47) i S.T. (35), a izvršenim pretresom stana koji su koristili pronađena je i uz potvrdu oduzeta određena količina opojne droge heroin, kao i određena količina opojne droge marihuana , te veći broj nepoznatih tableta.

Također, pronađena su i sredstva za konzumiranje opojnih droga, te vaga za precizno mjerenje, sredstva za pakovanje opojne droge i mobilni telefoni koje su koristile osumnjičene osobe u izvršenju krivičnih djela.

– Za predmetne osobe je utvrđeno da su duži period vršili neovlašteno stavljanje u promet opojnih droga kako licima s područja Mostara, tako i iz šireg dijela zapadne Hercegovine. S događajem je upoznat postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Mostar – rečeno je iz MUP-a HNK.

Slični članci

Back to top button