BiHHercegovinaVijesti

Komesari policije FBiH u Neumu: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona u Neumu je bilo domaćin redovnog sastanka Koordinacije komesara Federalne uprave policije i policijskih komesara kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, saopšteno je iz MUP-a HNK-a.

Među ostalim, urađena je analiza informacija vezanih za stanje kriminaliteta u periodu od januara do marta 2024. godine. Prikazan je i nivo policijske aktivnosti u okvirima zakonske nadležnosti, te su obrađena aktuelna pitanja povezana s radom policijskih struktura na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Navedeni tromjesečni period upoređen je s istim periodom u prošloj godini, te su ustanovljena povećanja na polju izvršenih krivičnih djela za skoro 11 posto, zatim iz oblasti javnog reda i mira za gotovo 14 posto, te u pogledu napada na ovlaštena lica za preko 14 posto.

U saopštenju stoji i da se, posmatrajući stanje bezbjednosti na području Federacije Bosne i Hercegovine tokom perioda januar-mart 2024. godine, ono ocjenjuje kao zadovoljavajuće, stoji uz ostalo u saopštenju.

Kompletno saopćenje na linku

Slični članci

Back to top button