BiHKonjicSportVijesti

Igman i GOŠK odigrali bez golova u Konjicu

Fudbaleri Igmana i GOŠK-a otvorili su 28. kolo Premijer lige BiH, a utakmica je na Gradskom stadionu u Konjicu završila rezultatom 0:0

Iako nije bilo golova, prilika je bilo na pretek, posebno za Igman koji je dominirao terenom. U prvom poluvremenu, Igman je dva puta bio blizu pogotka nakon kornera, ali su Stefan Denković i Edis Buturović bili neprecizni.

GOŠK je imao najbolju priliku preko Filipa Mihaljevića, koji je u 38. minuti zaobišao golmana Igmana, ali je promašio loptu u ključnom trenutku.

U drugom dijelu, Velizar Janketić za domaće i Marko Musulin za goste propustili su velike prilike. Denković u 77. minuti ne koristi priliku, te gađa pored gola.U 85. minutu Denković i Janketić su zasmetali jedan drugom i dobra prilika Igmana odlazi u nepovrat.U 89. minuti Hebibović je šutirao iz slobodonog udarca, ali samo do živog zida.

Rezultat se nije mijenjao, pa su oba tima zadržala bodove, koji su ih ostavili u neizvjesnoj borbi za opstanak.

GOŠK sada drži osmo mjesto sa 32 boda, dok je Igman deveti s 28 bodova, samo bod iznad zone ispadanja.

Situacija na tabeli postaje još komplikovanija ako Željezničar i Tuzla City ostvare pobjede u ovom kolu, jer bi to značilo da četiri kluba dijele samo četiri boda u borbi za opstanak.

U sljedećem kolu, GOŠK će dočekati Željezničar, a Igman ide na gostovanje kod Tuzla Cityja.

NK Igman: Ćeman, Mešinović (Ahmetović), Hebibović, Oremuš, Čubrilo, Đorić, Dupovac, Denković, Buturović, Janketić, Ramić. 

NK GOŠK: Vasilj, Čoko, Šuta, Skorup, Nižić, Musulin, Ikić, Radenović, Mihaljević, Batarelo, Gogić. 

Slični članci

Back to top button