Crna hronikaHercegovinaVijesti

Napad u Stocu: Uhapšeni navijači Zrinjskog pušteni na slobodu, nije bilo osnova za pritvor?

Sedam dana nakon napada u Stocu, svi uhapšeni delikventi pušteni su na slobodu – saznaje Istraga.ba.

Radi se o navijačima HŠK Zrinjski, koji su nakon utakmice Veleža i Borca napali četvoricu mladića, koji su se vraćali u Stolac. Dogodilo se to desetak minuta nakon ponoći u mjestu Masline.

Oni su tada presreli automobil u kojem su se nalazila četvorica mladića, inače članova FK Iskra Stolac, te ih brutalno pretukli i “divljački ih udarali svime i svačim te im nanijeli povrede i polomili vozilo”, kako je navedeno u saopštenju ovog kluba.

Prestupnici će, po svemu sudeći, ponovo proći nekažnjeno jer su već svi na slobodi, rekao je za Istragu postupajući kantonalni tužilac Spomenko Jukić.

“Da, svi su pušteni nakon 24-satnog zadržavanja. Pušteni su iz razloga što je većina njih došla s odvjetnicima i pod takvim uvjetima su davali iskaze. Pošto su bili maskirani, onda je tužiteljstvo procijenilo u datom momentu da je bolje da imamo bilo kakve dokaze, njihove iskaze sa odvjetnicima, nego da nemamo nikakve dokaze. Idemo sad da identifikujemo još deset osoba. Dvije su najavile predaju”, izjavio je za Istraga.ba tužilac Spomenko Jukić.

Slični članci

Back to top button