DruštvoHercegovinaKulturaMagazinVijesti

U PROZORU IFTARILO 200 POVRATNIKA

Regionalni odbor “Merhameta” Mostar u saradnji sa bošnjačkim udruženjima iz Prozora sinoć je u prostorijama OŠ “Alija Isaković” upriličio iftar za 200 povratnika u Prozor.

Iftaru su prisustvovali glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Prozor Safet ef. Pozder, direktor Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar Adnin Hasić sa saradnicima, te predstavnici Jedinstvene organizacije boraca Prozor, Udruženja logoraša Prozor, Udruženja porodica šehida Prozor, Udruženja RVI Prozor, Udruženja nestalih osoba Prozor, te mnogobrojni građani ovog grada.

Prisutnima se obratio Midhat Balić predsjednik JOB-a Prozor koji se zahvalio prisutnima na odazivu, te izrazio želju da se u budućnosti nastavi praksa zajedničke organizacije iftara.

Glavni imam Safet ef. Pozder proučio je iftarsku dovu.

“Zahvaljujemo se na saradnji bošnjačkim udruženjima iz Prozora, Medžlisu Islamske zajednice Prozor, te Merhametu Njemačke i kompaniji BHSI na podršci.

Prije iftara delegacija bošnjačkih udruženja posjetila je šehidsko spomen obilježje, gdje je proučena fatiha i odana počast šehidima Prozora i Bosne i Hercegovine” – stoji u objavi Merhameta.

Mostar.live

Slični članci

Back to top button