DruštvoKonjicMagazinVijesti

KONJIC / MA, DŽABA I MILIONE DA MI NEKO DAJE, MENI SE VIŠE NE ŽIVI! NA SUZE ĆE NAS NATJERATI PRIČA MERIME ŠABIĆ

Za 56-godišnju Merimu Šabić život je sve, samo ne zlatan.

Živi u suterenu zgrade već 23 godine. Sve je bilo dobro dok joj suprug prije deset godina nije stradao u saobraćajnoj nesreći.

-Imala sam svega, a i puno sam radila. Čuvala sam neke žene. Njega (muža op.a.) nestade, sve potonu. Kao da je đavo ušao u kući. On je bio taksista i zaista je bilo puno para. Od tada (nakon što joj je poginuo suprug op.a.) život mi je nikakav, niti će ga kada biti. U svemu tome se i zdravlje pogoršalo. Samo se mogu zaliječiti, a izliječiti nikako – priča Merima u našoj emisiji „Ispuni mi želju“.

Merima se bori sa brojnim zdravstvenim problemima: ima uvećanu jetru, teški duševni stres, ginekološke probleme, ciste u dojkama…

-Ma sve, samo što nemam para da se liječim, a demobilisani sam borac – nastavlja ona.  

Čak 103 dana je bila u bolnici u toku prošle godine.

-Najviše sam u bolnici zbog pluća. Nestane mi zraka. Često dobivam upalu pluća, ne mogu normalno da dišem. Skroz mi je zdravlje narušeno. Pijem puno tableta, a ne mogu sve kupiti. Evo jutros nisam imala tablete – priča ova žena.

Nema nikakvih primanja zbog čega je njen život joj teži.

-Kada bi mi sad neko rekao evo ti zgrada, milioni… džaba im sve, meni se više ne živi. Znam da ima ljudi koji su možda i u goroj situaciji, ali ovako se ne može – govori nam ona.

Njenu potresnu priču pogledajte OVDJE.

hayat.ba

Slični članci

Back to top button