DruštvoHercegovinaPolitikaVijesti

Mostar okićen zastavama EU i BiH, iščekuje zeleno svjetlo

Ulice Mostara su okićene zastavama Evropske unije i Bosne i Hercegovine u iščekivanju sutrašnje odluke hoće li naša zemlja dobiti zeleno svjetlo za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom i krenuti putem da postane dio evropske porodice čemu se godinama teži.

Dok se zastave vijore na mostarskim ulicama optimizam je vidljiv i kod građana, među kojima neki tokom šetnje gradom nastoje ovjekovječiti scene sa gradskih ulica za trajno sjećanje, ali i društvene mreže.

Podsjetimo, Evropsko vijeće će na sjednici koja je zakazana za sutra, 21. marta raspravljati o pitanju otvaranja pregovora s Bosnom i Hercegovinom, ukoliko se to desi, sudeći prema stanju na ulicama najvećeg hercegovačkog grada, sutra se može očekivati i pravo slavlje.

Predsjednica Evropske komisije Ursula von der Layen potvrdila je prije nekoliko dana u Evropskom parlamentu da će preporučiti otvaranje pregovora sa Bosnom i Hercegovinom i istakla da je da je Evropska unija u posljednjih godina promijenila pristup prema Zapadnom Balkanu.

Klix.ba

Slični članci

Back to top button