HercegovinaKonjicSportVijesti

Pobjeda košarkaša Konjica u 16. kolu A2 Lige

Sinoć su u okviru 16. kola A2 Lige košarkaši Konjica ugostili ekipu KK Realway iz Sarajeva. U prvom dijelu sezone dogovorena je zamjena domaćinstva, gdje su u prvom duelu na gostovanju Konjičani upisali pobjedu, a ovaj put to su učinili i na domaćem terenu.

Bila je ovo dosta zanimljiva utakmica, a do poluvremena i neizvjesna. Prvo poluvrijeme je bilo u egalu, gdje domaćini nisu imali značajnu rezultatsku prednost, te su na poluvrijeme otišli sa 5 poena razlike.

U drugom poluvremenu ekipa Konjica nastavlja utakmicu u dobrom ritmu i pravi značajniju prednost, a koju su gosti ponovo u jednom trenutku uspjeli smanjiti. Međutim momci koje vodi Edin Madžak,pružili su dobru igru,ponovo napravili razliku, koja je u jednom trenutku bila +22.

Utakmica je završena rezultatom 78:62 za Konjic, sa 16 poena razlike, Bećirović je postigao 37 poena, Parcan 10, dok je Cokoja upisao 7 asistencija.

Naredno kolo KK Konjic ponovo igra na domaćem terenu, ovaj put protiv ekipe KK Mladost Ilijaš, a termin odigravanja bit će objavljen u narednoj sedmici.

Slični članci

Back to top button