DruštvoKonjicKulturaVijestiZanimljivosti

Medina Šteta iz Seonice ponosna dobitnica prve nagrade za Dan nezavisnosti BiH!

Povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, učenici Osnovne škole Seonica su se istaknuli aktivnim sudjelovanjem u raznim programima i svečanostima.

Za roditelje, učenike i zaposlenike škole priređen je prigodan kulturno-umjetnički program. Učenici su kroz pjesmu, ples i glumu izrazili svoju ljubav prema domovini i ponos na njenu nezavisnost.

U sklopu programa “Pozdrav zastavi naše domovine”, ponosno su koračali ulicama grada, noseći zastavu Bosne i Hercegovine i pjevajući patriotske pjesme.

U Sportskoj dvorani Konjic održana je centralna svečanost s bogatim kulturno-zabavnim programom, a učenici iz Seonice su zajedno sa svojim drugarima iz drugih škola dali svoj doprinos nastupima i recitacijama.

Posebnu čast donijela im je učenica VII razreda, Medina Šteta, koja je osvojila prvu nagradu za literarni rad na temu Dana nezavisnosti. Medinina kreativnost i izražavanje ljubavi prema domovini očarali su žiri i donijeli joj pobjedu u kategoriji literarnih radova. Njen rad, nastao pod mentorstvom nastavnice Jasmine Husić, predstavlja inspiraciju i ponos za cijelu školu Seonica.

Čestitamo Medini na uspjehu i želimo joj mnogo sreće u budućim nastupima!

U nastavku teksta pogledajte video priloge talentovanih učenika koji su uz podršku nastavnice Šejle Hebibović, Jasmine Husić, Emila Macanovića i direktora škole Zijada Halilovića pripremili i realizovali izuzetan performans.

Slični članci

Back to top button