BiHDruštvoHercegovinaVijesti

U Mostaru održana promocija XVI generacije kadeta Granične policije BiH

22 kadeta Granične policije koji su pohađali temeljnu policijsku obuku II. nivoa i stekli su danas čin “mlađi inspektora”.

Promocija XVI generacije kadeta održana je u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Rodoču kraj Mostara.

Direktor Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova Marko Vujević poželio je da znanje i vještine koje su stekli u akademiji promoviraju i prezentiraju na terenu. Jer samo na taj način, istaknuo je, može se jačati granična policija i doprinijeti sigurnosti granica Bosne i Hercegovine.

Foto: Bljesak.info

”Vaš osnovni zadatak je da nastavite učiti od svojih mentora u Policijskim strukturama. Trebate znati da ovdje ne prestaje vaše školovanje, i dalje ćete raznim edukacijama, specijalističkim obukama doprinijeti da vaše kompetencije i dalje rastu. Jer na taj način će doprinijeti podizanju veće sigurnosti naših granica”, kazao je.

Ispred ministarstva sigurnosti BIH okupljenima se obratio Ivica Bošnjak koji se posjetio svojih početaka u policiji. Istaknuo je kako sada nakon završene temeljne obuku i pred njima tek stoji pravi posao graničnog policajca, te da ulaganjem u znanje i vještine mogu i napredovati u svom poslu.

Ensad Korman pozdravio je prisutne u ime Granične policije BIH istaknuvši kako je ovaj dan posebno važan jer se ova u institucija susreće s akutnim nedostatkom policijskih službenika.

Foto: Bljesak.info

”Ovo je poziv koji zahtjeva mnogo odricanja, ali mi dajemo svoj maksimum da osiguramo sve potrebne uvjete kako bi naši policijsku službenici imali sve potrebno jer samo je zadovoljan policijski službenik pravi policijski službenik”, kazao je Korman požalivši da u poslu prihvatite sve izazove na koje naiđu.

 ”Siguran sam da ste odabrali pravi, ali nimalo jednostavan put pa vam stoga želim puno sreće i uspjeha u budućem radu”, kazao je.

U ime 11. klase kadeta Granične policije BiH okupljanima se s posebnom porukom obratila i Adna Brkić, kadet generacije. Istaknula je da policijskog službenika treba da krase tri osobine: čiste ruke, toplo srce i hladna glava.

”Posao policijskog službenika izvršavajmo časno pošteno, odgovorno i stručno. Budimo dostojanstveno na ponos naših najmiliji i države. Znanje je moć i potreba za borbu protiv kriminala, budimo uvijek na strani istine, pravde i zakona”, kazala je.

Bljesak.info

Slični članci

Back to top button