DruštvoKonjicPrivredaVijesti

Francuski ambasador u BiH posjetio Grad Konjic te se sastao s gradonačelnikom Ćatićem

Ambasador Republike Francuske u Bosni i Hercegovini François Delmas sa saradnicima jučer je posjetio Konjic, gdje se sastao sa gradonačelnikom Osmanom Ćatićem, koji je tokom susreta predstavio ostvarene rezultate Gradske uprave Konjic na raznim poljima djelovanja.

– Kada sam prije nekoliko mjeseci preuzeo dužnost u Bosni i Hercegovini bilo mi je važno da posjetim Konjic, grad vrijedan pažnje i veoma dinamičan, da razgovaram sa gradonačelnikom, sa predstavnicima lokalnih preduzeća i bolje upoznam ovu značajnu zajednicu, koja očigledno ima vrlo veliki potencijal. Ovo je moja prva posjeta Konjicu i impresioniran sam nastojanjima Grada u pogledu turizma i energetske tranzicije, što su područja u kojima treba istražiti mogućnosti za saradnju sa francuskim partnerima. Zato mi je bilo važno da razgovaram sa lokalnim akterima. Uloga ambasade je da proširi veze između Bosne i Hercegovine i Francuske kao i da prati Bosnu i Hercegovinu na njenom evropskom putu – kazao je ambasador François Delmas.

– Saradnja koju smo imali sa ambasadoricom Toudic nastavljamo sa ambasadorom Delmas i izuzetno mi je drago da postoji interes za ono što činimo na polju privrednog uvezivanja i stvaranje mogućnosti za rast i razvoj privrede zasnovan na pricipima održivosti uz korištenje obnovljivih izvora energije. Nadam se da će ovakvi susreti doprinijeti kreiranju i realizaciji zajedničkih aktivnosti, kada je o privredi i obrazovanju riječ – kazao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić zahvaljujući se ambasadoru na posjeti Konjicu.

Grad Konjic

Slični članci

Back to top button