BiHDruštvoHercegovinaPolitikaVijesti

Alić i Mennuti o saradnji: Fokus na ekonomiju, borbu protiv korupcije i europsku integraciju BiH

Predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona, Džafer Alić primio je danas u nastupni posjet zamjenicu šefa misije Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Deborah Mennuti. Tokom susreta razmatrane su mogućnosti za širu saradnju u oblasti ekonomije, borbe protiv korupcije i ostvarivanja evropskih aspiracija BiH.

Ekonomija i radna mjesta u fokusu

U srdačnom razgovoru istaknuta je želja za jačanjem saradnje na polju ekonomskog razvoja i stvaranja novih radnih mjesta u HNK. Obostrana je izražena podrška projektima koji bi poboljšali privlačnost kantona za investicije i doprinjeli većoj stabilnosti zemlje.

Borba protiv korupcije kao ključni prioritet

Alić je Mennutijevu upoznao sa prioritetima Skupštine i Vlade HNK, među kojima je i formiranje Ureda za borbu protiv korupcije na kantonalnom nivou. SAD je izrazila snažnu podršku ovom potezu, u skladu sa zalaganjem za sigurnost, stabilnost i integritet BiH.

Partnerstvo za stabilnu BiH sa evropskom perspektivom

Saglasnost je postignuta oko vitalne važnosti stabilne i evropski orijentisane BiH. Izražena je želja za aktivnim djelovanjem na jačanju američko-bosanskohercegovačkog partnerstva u cilju zajedničkog napretka i stabilnosti cijelog regiona.


Slični članci

Back to top button