BiHBiznisDruštvoVijesti

Nevjerovatno: U ovom gradu u BiH ima čak 150 milionera

Predsjednik Upravnog odbora Fondacije preduzetnika u BiH Samir Vildić, iznio je jedan nevjerovatan podatak. Kako je rekao, u Živinicama živi više od 150 milionera, dok je Kakanj grad sa više od 40 milionera.Prema njegovim riječima, statistički (odnosno procentualno prema broju stanovnika) Živinice imaju mnogo više milionera nego Berlin, odnosno imaju isto milionera kao jedan Keln.Ovim podatkom, kako navodi, žele skrenuti pažnju javnosti, posebno mladih ljudi, na činjenicu prisustva ogromnog kapitala u našem okruženju koje je spremno za investiranje.

“Komentari privrednika iz Živinica bili su da je u Živinicama mnogo više od ove cifre i mi znamo da je to tako. Bilo bi jako zanimljivo ovo istraživanje uraditi za Srebrenik, Gradačac, Tuzlu, Sarajevo, Banjaluku, Zenicu, Bijeljinu ili Tešanj”, ističe Vildić.

Najbitnije je, dodaje, da na tržištu postoji kapitala, tako da mladi preduzetnici trebaju prije svega da razmišljaju na koji način da nađu investitore među našim privrednicima.

“Tvrdimo da se za svaki dobar biznis prijedlog i projekat može pronaći investitor na našem lokalnom tržištu. Moramo proizvoditi biznis ideje, te stvarati prilike i ambijent spajanja ovih ideja sa potencijalnim investitorima. Sa druge strane, dostupnost čovjeka čovjeku je jedan veliki potencijal u Bosni i Hercegovini”, govori on, prenosi “BiznisInfo.ba”.

Slični članci

Back to top button