BiHKonjicSportVijesti

Sloga golom s penala u 97. minuti izbacila Igman iz Kupa BiH

Treću od četiri današnje utakmice osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine odigrale su ekipe Sloge Meridian i Igmana na Stadionu “Dr. Milan Jelić” u Modriči.

Za razliku od današnjih okršaja Slobode i Sarajeva, te Stupčanice i Širokog Brijega, u Modriči, gdje Sloga igra svoje utakmice zbog rekonstrukcije terena u Doboju, gledali smo daleko skromniju fudbalsku predstavu.

Nakon pritiska Sloge u uvodnom dijelu utakmice, na terenu se nije mnogo toga dešavalo i igralo se uglavnom između dva šesnaesterca. Identičnu igru smo gledali i u drugom poluvremenu, s tim da su igrači Sloge na momente imali veću inicijativu i bolje prilike, ali golova nije bilo.

Pobjednika je na kraju odlučio penal u šestoj minuti nadoknade vremena. Lopta je “pogodila” Čubrila u ruku, a Danijel Perić je dosudio najstrožiju kaznu. Siguran sa bijele tačke bio je Vidić za 1:0 i veliko slavlje “Dobojlija”.

Ekipa Sloge Meridian je pretposljednji učesnik četvrtine finala Kupa Bosne i Hercegovine. Danas su prolaz dalje osigrale ekipe Sarajeva i Širokog Brijega, a ranije Zrinjskog, Jedinstva, Posušja i Veleža. Od 18:30 se igra i posljednji susret osmine finala. Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci Borac će ugostiti Zvijezdu 09.

Osmina finala Kupa Bosne i Hercegovine:

Sloga Meridian 1:0 Igman (Vidić (p) 90+6’)

Slični članci

Back to top button