BiHDruštvoHercegovinaMagazinVijesti

Prvi put održan događaj ‘Night to Shine’ – maturska večer za osobe s invaliditetom

Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama ”Los Rosales” iz Mostara organizovao je u petak navečer ”Night to Shine”, prvi događaj ovakve vrste u BiH, a koji ima za cilj osobama s invaliditetom iznad 18 godina pružiti osjećaj i čari maturske večeri.

”Night to Shine” sponzoriran je od strane Tim Tebow fondacije i u saradnji s američkom organizacijom ”Back2Back”.

– Ovo je prvi događaj ovakve vrste u BiH, maturska večer za osobe s invaliditetom, gdje im se pruža mogućnost da dožive osjećaj maturske večeri, kao što to dožive i ostala djeca. Ovo je za njih jedan poseban događaj – rekla je Marcie Beckwith, koja se večeras tu nalazi ispred organizacije ”Back2Back” i fondacije Tim Tebow.

”Night to Shine” je događaj koji se organizuje u skoro 50 zemalja širom svijeta, a večeras mu se prvi put pridružila i Bosna i Hercegovina.

– Tim Tebow fondacija, kao i mnoge druge, organizatori su ovog događaja, a cilj je da se i osobama s invaliditetom pruži mogućnost da budu kraljice i kraljevi maturalne večeri. S partnerima iz ”Los Rosalesa” uopće nije bilo teško organizovati ovaj događaj, nevjerovatni su, u organizaciji su uradili razna čuda, a nama je drago da smo tu i da ih podržavamo – poručila je Beckwith.

Direktorica ”Los Rosalesa” Mirna Mezit istakla je kako su jako ponosni na organizaciju večerašnjeg događaja.

– ”Night to Shine” je maturska večer za naše mlade osobe s invalidtetom iznad 18 godina i jako smo ponosni što se ovakav događaj organizuje u BiH. Večeras je s nama 50 mladih osoba s invaliditetom s područja Mostara. S nama je večeras i Udruženje ”Vedri osmijeh”, Udruženje ”Sunce”, Udruženje ”Naša djeca”, Dječji dom ”Djeca bez roditeljskog staranja”. Nadamo se da će ovo biti tradicija i da ćemo nastaviti uljepšavati život našim korisnicima – rekla je Mezit.

Otkrila je kako je među večerašnjim učesnicima vladalo veliko uzbuđenje kada su čuli da će biti dio ovog događaja.

– Vjerujte da je to bilo toliko veselo raspoloženje. Čak smo i roditeljima govorili da im kažu samo dan prije, iako smo s organizacijom morali krenuti znatno ranije. To se ipak ne može sakriti, jako su uzbuđeni – kazala je Mezit.

Na kraju je zahvalila učenicima Srednje politehničke škole Mostar, koji su volonterski ”sredili” večerašnje maturantice i maturante te ih našminkali.

Događaj je započeo dolaskom limuzinom, šetnjom crvenim tepihom uz velike ovacije okupljenih zaposlenika, roditelja i volontera, a nastavio se plesom i zabavom.

(Fena)

Slični članci

Back to top button