BiHCrna hronikaDruštvoVijesti

Predložen pritvor za inspektora Elvisa Ćustendila: Ispalio hitac u leđa žrtve, a potom još 15 dok je ležala na zemlji

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora za Elvisa Ćustendila (51) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je 7. februara 2024. godine u večernjim satima počinio ubistvo na podmukao način pedesetdvogodišnje Amre Kahrimanović iz Tuzle, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

U saopćenju se navodi da je Ćustendil osumnjičen da je, nakon što je suvlasnica ugostiteljskog objekta u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli, Amra Kahrimanović, oko 21 sat došla kako bi se objekat zatvorio i izašla iz prostora, naglo ustao, krenuo za oštećenom i u holu tržnog centra iz neposredne blizine, iz službenog pištolja Uprave policije MUP-a TK, gdje je bio zaposlen u Operativnom centru, na podmukao način ispalio jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još petnaest hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je.

– Osumnjičenog su nedugo nakon događaja lišili slobode pripadnici Jedinice za podršku MUP-a TK ispred zgrade u kojoj živi u Tuzli. Pripadnici Sektora kriminalističke policije obavili su kriminalističku obradu te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu osumnjičeni predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog u prostorijama Tužilaštva. Istraga je u toku – navodi se u saopćenju.

Faktor

Slični članci

Back to top button