Crna hronikaDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicVijesti

MUP HNK: U Konjicu i Jablanici osobe lišene slobode zbog posjedovanja droge

Za protekla 24 sata (7/8.2.2024. godine) godine iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 12 prijava; na području Mostara 6, na području Konjica 3, na području Jablanice 1, na području Čitluka 1 i na Čapljine 1.                                

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su 3 prekršaja; na području Jablanice 1, na području Mostara 1 i na području Konjica 1.                                

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 6 saobraćajnih nezgoda; na području Mostara 4, na području Konjica 1 i na području Čapljine 1. Tri su lica zadobila lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 7.2.2024. godine, u 13,50 sati, u PU Čapljina je prijavio Đ.K. iz Višića da je njegovog oca I.K. (1940), ispred kuće u mjestu Višići, fizički napao M.K. (1988)iz Višića. Patrola policije je na licu mjesta zatekla I.K. s povredama, te je pozvana Hitna medicinska pomoć DZ Čapljina. M.K. je doveden u Policijsku stanicu gdje je alkotestiran (1,96 g/kg), te zadržan u PS Stolac. U poslijepodnevnim satima dežurni ljekar s CUM-a je javio da je I.K. zadobio teže tjelesne povrede (prelom nosne kosti). Upoznat nadležni tužilac.
  • 7.2.2024. godine, u 19,30 sati, patrola policije sa zapovjednikom PS Jablanica je na platou Željezničke stanice D. Jablanica zatekla vozilo marke Citroen u kojem su se nalazili J.R. (1994) i F.H. (1997), obadvojica iz Jablanice. F.H. je patroli dobrovoljno predao suhu zeljastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, upakovanu u pvc foliju i jednu drobilicu. Nad istim je urađena kriminalistička obrada, a s navedenim upoznat nadležni tužilac.
  • 7.2.2024. godine, u 20,20 sati, PU Konjic je obavijestio inspektor FUP-a da je u mjestu Čelebići lišio slobode M.Ć. (2001) iz Jablanice. Isti je kod sebe posjedovao neutvrđenu količinu bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed i neutvrđenu količinu zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu Marihuanu. Upoznata krim. policija, preduzete potrebne mjere.

Slični članci

Back to top button