BiHHercegovinaSportVijesti

Minimalna pobjeda Želje protiv Klisa

Fudbaleri Željezničara danas su u prijateljskoj utakmici u Međugorju pobijedili Klis s minimalnih 1:0 u sklopu priprema za drugi dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prvu priliku na meču imao je Željezničar u trećoj minuti kada je Štilić centrirao iz prekida, a najviši u kaznenom prostoru Klisa bio je Drina koji glavom šutira preko gola protivnika.

Sarajevski tim prijeti i u devetoj minuti kada je Šabić pokušao, no golman Klisa je to uspio da odbrani. Željezničar je nastavio s pritiskom, te Plavi prijete ponovo u 17. minuti preko Zubanovića, ali promjene rezultata nije bilo.

Zubanović je pokušao i pet minuta kasnije nakon što je centrirao Al Jaber, no napadač Željezničara šutira preko gola. Plavi su do vodstva mogli u 25. minuti kada je veliku šansu imao Al Jaber čiji udarac je uspio da zaustavi Cero.

Samo minutu kasnije Željezničar je poveo sa 1:0. Galić je odlično centrirao s desne strane, a u petercu Klisa ponovo je najviši Zubanović koji ovaj put glavom šalje loptu u mrežu protivnika za vodstvo svoje ekipe.

Klis je prvu šansu imao u 29. minuti kada je Hakalović veoma dobro šutirao, ali golman Plavih to brani. Nekoliko minuta kasnije odličan centaršut Al Jabera iz kornera nakon čega Babaluk šutira pored gola i velika prilika Željezničara odlazi u nepovrat.

Štilić i Galić su dobro kombinovali u 38. minuti nakon čega lopta dolazi do Babaluka koji se ne snalazi najbolje u kaznenom prostoru Klisa, te nije uspio da uputi udarac ka golu. Babaluk je par minuta kasnije imao dobar prodor po lijevoj strani i pokušao je uposliti Galića koji je bio sam u petercu, no Cero reaguje u zadnji čas.

U samom finišu prvog poluvremena s nekih 25 metara udaljenosti pokušao je Radovac koji šutira visoko preko gola Klisa.

Prvi u nastavku meča prijeti Željezničar. U 52. minuti odlično kombinuju ponovo Štilić i Radovac koji šalje loptu za Galića, ali desni bek Plavih šutira direktno u golmana Klisa. Dvije minute kasnije pokušao je i Al Jaber koji šutira pored gola.

U 55. minuti na terenu je ostao ležati Zubanović nakon žestokog sudara s jednim igračem Klisa. Napadaču Željezničara se nekoliko minuta ukazivala pomoć zbog povrede i nije uspio da nastavi meč.

Babaluk je imao dobru priliku u 62. minuti, ali s vrha kaznenog prostora šutira dosta loše i lopta ide pored gola. Nekoliko minuta kasnije prijeti i Klis. Iz slobodnog udarca pokušao je jedan od igrača ovog tima, ali lopta ide visoko iznad prečke.

Do drugog gola Željezničar je mogao u 71. minuti. Golman Klisa brani sjajno udarac Efendića, a lopta se odbija do Štilića koji iz dobre pozicije šutira pored gola.

Krpić i Štilić sjajno su kombinovali u 78. minuti kada je iskusni veznjak dodao loptu do Amoaha koji je s desetak metara udaljenosti šutirao preko gola, te nije iskoristio veoma dobru šansu da udvostruči prednost Plavih.

Željezničar je i u finišu utakmice imao incijativu i nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao i na kraju je ostalo 1:0.

Prijateljska utakmica:

Klis – Željezničar 0:1 (Zubanović 26’)

Klis: Cero, Brekalo, Jahić, Šehić, Kozić, Graho, Kudra, Hebibović, Begluk, Mušinović i Hakalović.

Željezničar: Dujmović, Drina, Vuković, Bilal, Galić, Radovac, Al Jaber, Šabić, Štilić, Babaluk i Zubanović.

Slični članci

Back to top button