BiHBiznisKonjicSvijetVijestiZanimljivosti

“Igman” osvaja globalno tržište: Novi ugovori u Saudijskoj Arabiji donose 80 miliona KM!

Konjic, 7. februar 2024. godine – Kompanija Igman iz Konjica potpisala je dva nova ugovora vrijednosti 80 miliona KM na sajmu vojne industrije “World Defense Show 2024” u Saudijskoj Arabiji.

Sajam, održan u Rijadu od 4. do 8. februara okupio je više od 750 izlagača iz 45 zemalja, uključujući i delegaciju BiH predvođenu predstavnicima Igmana.

Delegacija, na čelu sa direktorom Đahidom Muratbegovićem i izvršnim direktorom Arminom Sarajlićem, potpisala je ugovore sa Nacionalnom gardom i Ministarstvom odbrane Saudijske Arabije uz posredovanje ambasadora BiH Razima Čolića.

„Kraljevina Saudijska Arabija jedan je od ključnih pokretača globalne vojne industrije. Pokazuju to i podaci o konstantnom ulaganju u jačanje svojih odbrambenih kapaciteta, stoga raduje činjenica da svoje oružane snage snabdjevaju našim proizvodima. Dokaz je to našeg kvaliteta i spremnosti da odgovorimo jednom zahtjevnom tržištu, te posebno raduje kontinuirana saradnja s odbrambenim institucijama Kraljevne Saudijske Arabije započeta prije nešto više od decenije“, kazao je za novikonjic.ba, direktor „Igmana“ Đahid Muratbegović.

Slični članci

Back to top button