KonjicSportVijesti

MZ Stari Grad pobjednik Turnira mjesnih zajednica

Odigrano je i finalno veče Turnira mjesnih zajednica u malom fudbalu Konjic 2024. u organizaciji Ustanove sportska dvorana Konjic i pod pokroviteljstvom Grada Konjica.

Pobjednik drugog po redu turnira je MZ  Stari Grad, koja je u spektakularnoj finalnoj utakmici pobjedila ekipu MZ Novo Naselje tek nakon izvođenja penala. U regularnom dijelu utakmice bilo je 2:2, a Stari Grad je sa 3:1 bio uspješniji u izvođenju penala.

Pobjedom na turniru Mjesna zajednica Stari Grad dobila je novčanu nagradu u iznosu od 100.000 KM, koja će u skladu sa propozicijama turnira, biti uložena u infrastrukturu MZ pobjedničke ekipe na prijedlog MZ i saglasnosti Grada Konjica, kao generalnog pokrovitelja.

Pobjednička ekipa Stari Grad je igrala u sastavu: Almir Čukle, Benjamin Mujak, Tarik Mušinović, Haris Demirović, Belmin Špago, Ajdin Mujala, Faris Mušinović, Nedim Mujak, Harun Hebibović, Nesib Čukle i Mukerem Nikšić.

Treće mjesto na turniru osvojila je ekipa MZ Bijela, koja je rezultatom 8:6 bila bolja od MZ Čelebići.

Najbolji igrač turnira je Jasmin Macić MZ Bijela, najbolji strijelac Harun Kozić MZ Čelebići, najbolji golman Benjamin Mujak MZ Stari Grad.

Najstariji igrač turnira je Uzeir Memić Dele, a fer plej ekipa je MZ Spiljani.

Nagrade najboljim ekipama i pojedincima uručili su Osman Ćatić, gradonačelnik Konjica, Džafer Alić predsjednik Skupštine HNK, kapiten FK Igmana Anel Hebibović i najbolji golman Premijer lige Aldin Ćeman.

CIJELI SNIMAK UTAKMICE FINALA POGLEDAJTE OVDJE:

Enver Nimanović/Novikonjic.ba

Slični članci

Back to top button