BiHHercegovinaSport

Englezi i navijački svijet u čudu zbog Bijelog brijega: ‘Kako je ovo dozvoljeno?’

Bh. fudbal uveliko kaska za Evropom po pitanju sportske infrastrukture, a to je priča koja se aktuelizira svaki put kada u našu zemlju stignu veliki inostrani klubovi.

Tako je bilo i sinoć kada je Mostar ugostio Aston Villu, čiji su navijači bili smješteni u samom ćošku gornjeg ‘sprata’ zapadne tribine stadiona Pod Bijelim brijegom.

Osim pozicije na tribini, engleske navijače iznadila je i željezna ograda kojom je ograđen gostujući sektor, kao i postavljene zaštitne mreže sa sve četiri strane.

Ne treba ni napominjati kako su Englezi navikli na potpuno drugačije uvjete na svojim stadionima, pa su za njih ovakvi prizori na stadionima neshvatljivi.

Potvrda toga su i brojni komentari na društvenim mrežama, gdje su navijači Aston Vile i brojnih drugih evropskih klubova izrazili čuđenje zbog stadiona u Mostaru.

“Ovo ne bi trebalo biti dozvoljeno. Kako UEFA uopšte dopusti klubovima da igraju na ovakvim stadionima?”, “Ovo je prahistorijski fudbal. Pređete stotine i hiljade kilometara da bi vas neko tretirao kao životinje? Totalno ponižavajuće”, neki su od komentara na društvenim mrežama.

Navijači Aston Ville su uživali u ljepotama Mostara, nisu krili oduševljenje gradom i gostoprimstvom ljudi, pa je šteta što njihov dojam o posjeti Bosni i Hercegovini kvari ovakav smještaj na stadionu.

Zrinjski je u posljednje vrijeme uložio mnogo u adaptaciju Bijelog brijega, koji izgleda mnogo bolje nego ranije, ali je smještaj gostujućih navijača ostao vrlo problematičan.

Vijesti.ba

Slični članci

Back to top button