DruštvoHercegovinaVijesti

MUP HNK-a održao sastanak s predstavnicima Sindikata policije

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK) u utorak su održali sastanak s predstavnicima Sindikata policije HNK-a povodom najavljenog štrajka upozorenja.

Sastanak je vodio ministar unutrašnjih poslova Marijo Marić, a uime Sindikata policije bili su prisutni predsjednik Nail Balić, zamjenik predsjednika Vido Marić i predstavnik državnih službenika i namještenika Miralem Isić, saopćeno je iz MUP-a HNK-a.

Razgovaralo se o razlozima zakazivanja štrajka upozorenja, a to je zahtjev Koordinacije sindikata za povećanjem osnovice plate, zatim isplata pravomoćnih sudskih tužbi.

Sastanak je protekao u pozitivnom duhu i atmosferi s obećanjem ministra da će upoznati premijerku i članove Vlade HNK-a sa zahtjevima Sindikata.

Podsjećamo, Koordinacija sindikata korisnika budžeta HNK-a za petak je zakazala jednosatni štrajk upozorenja, ako ranije ne dođe do sastanka s predstavnicima Vlade HNK-a na kome bi se razgovaralo o povećanju osnovice za izračun plata i novom kolektivnom ugovoru.

(Fena)

Slični članci

Back to top button