BiHDruštvoKonjicVijesti

Članovi GSS Konjic prisustvovali radionici „Vođenje timova i odgovor u kriznim situacijama“

Proteklog vikenda (2. i 3. decembra 2023.) u Sarajevu je održana radionica pod nazivom „Vođenje timova i odgovor u kriznim situacijama“ kojoj su prisustvovali članovi i predstavnici dvanaest stanica gorske službe spašavanja iz Federacije Bosne i Hercegovine, Republike srpske i Brčko distrikta.

Radionicu su organizovali pripadnici američke vojske – tim za podršku civilno-vojnoj saradnji na Sjevernom Balkanu (U.S. Army SOF Civil military support element – North Balkans), te su u dvodnevnoj obuci prenijeli svoje znanje i iskustva o već spomenutoj temi.

Ovoj radionici su prisustvovala i 2 člana GSS stanice Konjic koji su usvojili potrebno znanje i vještine o metodama vođenja tima, komandovanja u kriznim situacijama i planiranja misije koju primjenjuje agencija FEMA. Na kraju su naši članovi dobili i certifikate kao dokaz o uspješno položenoj obuci te savladavanju potrebnih vještina.

Zahvaljujemo se organizatorima i prezenterima ove jako korisne radionice, a također se zahvaljujemo neprofitnoj organizaciji „Spirit of America“ koja je donirala našoj stanici vrijednu medicinsku i tehničku opremu koju ćemo sa sigurnošću koristiti u našim narednim akcijama te koja će poboljšati naš kvalitet na terenu.

Članovi GSS stanice Konjic kontinuirano nastavljaju da se edukuju kako bi na što bolji i što profesionalniji način mogli odgovoriti u kritičnim situacijama, jer mi smo uvijek tamo gdje nas neko traži, tamo gdje nas neko treba, navedeno je u objavi stanice.

Slični članci

Back to top button