KonjicVijesti

GRAD KONJIC Čestitka povodom Dana OS BIH i konjičkih brigada ARBIH

Gradonačelnik Konjica,Osman Ćatić i predsjednik Gradskog Vijeća Konjic, Kenan Greda u povodu Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Dana konjičkih brigada uputili su čestitku u kojoj se navodi:

-U povodu 1. decembra – Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine svim njenim pripadnicima upućujemo najiskrenije, sa željom za mnogo sreće i uspjeha u budućem radu. U vremenu u kojem živimo misija i uloga Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u očuvanju mira, stabilnosti i sigurnosti svih građana Bosne i Hercegovine ima izuzetan značaj. Želimo da vaš nesebičan rad i zalaganje budu garant spremnosti naše domovine Bosne i Hercegovine da odgovori na sve izazove i eventualne prirodne nepogode, štiteći živote građana Bosne i Hercegovine i materijalan dobra.

-U povodu 1. decembra Dana konjičkih brigada naiskrenije čestitke upućujemo porodicama šehida i poginulih boraca, ratnim komandantima, demobilisanim borcima, ratnim vojnim invalidima i njihovim porodicama. Borci konjičkih brigada tokom agresije na našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, u odlučujućim momentima za njenu dalju budućnost i budućnost njenih građana pokazali su odlučnost, hrabrost i spremnost da brane svaki pedalj naše domovine i uz zahtjevne zadatke na konjičkom području stignu i pomognu tamo gdje se za to ukazivala potreba.

Herojska borba svih onih koji su učestvovali u odbrani građana Bosne i Hercegovine i Konjica, a naročito onih koji su na tom putu položili svoje živote, ne smije i neće biti zaboravljena. Neka vrijednosti naših boraca, koje su ih krasile tokom agresije, budu motiv i obaveza u miru da svjedoče o onome što je dešavalo u našoj domovini Bosni i Hercegovini i našem gradu, generacijama koje dolaze, kako bi zajedno bili garant očuvanja njenog suvereniteta i u budućnosti.

Slični članci

Back to top button