DruštvoHercegovina

Socijalno ugroženim porodicama u Hercegovini “Merhamet” podijelio 420 paketa

Regionalni odbor Muslimanskog dobrotvornog društva „Merhamet“ Mostar, u saradnji sa svojim osnovnim odborima, a uz podršku volontera, uspješno je realizirao distribuciju i podjelu 420 prehrambeno-higijenskih paketa na području Mostara, Konjica, Jablanice, Prozora, Stoca, Čapljine i Tomislavgrada.

“Proteklog vikenda završili smo jesenju akciju distribucije i podjele prehrambeno-higijenskih paketa porodicama slabijeg materijalnog stanja. Akcija je realizirana u sklopu našeg godišnjeg projekta „Misli i čini dobro“,  kazao je direktor Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar Adnin Hasić.

U saradnji sa sjedištem HO „Merhamet“ MDD u Sarajevu i partnerskom organizacijom “Helping hand” iz SAD, Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar prošle sedmice podijelio je i ogrijev za dvanaest porodica u Mostaru.

“Također, u saradnji sa partnerskom organizacijom „Izvor dobročinstva“ iz Sarajeva, na području Hercegovine uspješno smo realizirali program „Samoodrživi projekti“. U sklopu tog programa, za trinaest porodica iz Mostara, Konjica, Jablanice, Stoca, Čapljine i Tomislavgrada osigurani su četiri motokultivatora, tri plastenika, tri usisivača za dubinsko čišćenje, jedan trimer za košenje trave i dvije krave za porodice salabijeg materijalnog stanja, kojima, inače, “Merhamet” redovno pomaže”, naglasio je Hasić, saopćeno je iz Merhameta.

Slični članci

Back to top button