BiHKonjicVijesti

Policijske službenice u Konjicu pohađaju radionicu o jačanju profesionalnih kompetencija

Policijske službenice iz cijele Bosne i Hercegovine pohađaju radionicu na temu “Jačanje profesionalnih kompetencija policijskih službenica – emocionalna inteligencija, stilovi rukovođenja i liderstvo”.

Radionica se održava u Konjicu 10. i 11. oktobra 2023. godine u okviru projekta „Smanjenje diskriminacije na osnovu spola unutar policijskih struktura u BiH“, koji provodi Hajde – Udruženje za pomoć i razvoj u saradnji sa Udruženjem „Mreža policijskih službenica“, uz finansijsku podršku Savezne Republike Njemačke koju predstavlja ambasada Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini.

Cilj radionice je podizanje svijesti policijskih službenica o važnosti emocionalne inteligencije, stilova rukovođenja i liderstva u njihovom profesionalnom razvoju. Radionica također pruža priliku sudionicama da razviju svoje vještine i znanja u tim oblastima.

Prvi dan radionice posvećen je emocionalnoj inteligenciji. Sudionice su se upoznale s pojmom emocionalne inteligencije, njenim značajem i komponentama. Također su u praktičnom dijelu radionice imale priliku da razvijaju svoje vještine upravljanja emocijama i emocijama drugih.

Drugi dan radionice posvećen je stilovima rukovođenja i liderstva. Sudionice su se upoznale s različitim stilovima rukovođenja i njihovim prednostima i nedostacima. Također su u praktičnom dijelu radionice imale priliku da razvijaju svoje vještine rukovođenja i liderstva.

Radionica je odlična prilika za policijske službenice da podignu svoju profesionalnu kvalifikaciju i razviju svoje vještine i znanja u oblasti emocionalne inteligencije, stilova rukovođenja i liderstva.

Slični članci

Back to top button