BiHBiznisDruštvoKonjicKulturaMagazinNVOPoljoprivredaPrivredaPROMOSvijetTurizamVijestiZabavaZanimljivosti
Popularno

NAJAVA Gala večer filantropije u Konjicu: Zahvala onima koji čine svijet boljim mjestom

Konjic, 5. oktobra 2023. godine – Gala večer filantropije u Konjicu, koja će se održati 6. oktobra 2023. godine u kino sali Narodnog univerziteta Konjic prilika je, da se okupimo i zahvalimo onima koji čine svijet boljim mjestom.

Cilj ove večeri je odati priznanje istaknutim filantropima (dobročiniteljima) Konjica koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli poboljšanju života u našem gradu.

Ovaj jedinstveni događaj organizuje se u okviru projekta “Promocija filantropije u Konjicu” od strane Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije” (VIPK) uz podršku Vijeća mladih i Grada Konjica, a ima za cilj podstaknuti svijest javnosti i promovisati vrijednosti filantropije i dobročinstva u gradu Konjicu.

Na večeri će biti dodjeljene nagrade u nekoliko kategorija, uključujući:

ZAHVALNICU – za dugogodišnji filantropski angažman i podršku usmjerenu ka opštem dobru (posthumno, male kompanije, NVO, individualna filantropija)

PRIZNANJE – “Iskra filantropije” – za dugogodišnji filantropski angažman i podršku usmjerenu ka opštem dobru (NVO iz dijaspore, filantropska podrška iz dijaspore, male kompanije, srednje kompanije, velike kompanije, najmlađi filantrop i individualna filantropija).

Osim dodjele priznanja na večeri će se održati i nekoliko zanimljivih događanja, uključujući: Predstavu o filantropiji koju izvode članovi Amaterskog pozorišta „Neretva“ Konjic, nastup mladog pjevača Ajdina Sultića, zatim izložba crteža radova na temu filantropije – dobročinstva učenika trećih razreda Prve i Druge osnovne škole Konjic, ketering i nezaobilazni Konjički tamburaši.

Gala večer filantropije u Konjicu bit će prilika da se okupimo, družimo i zajedno proslavimo filantropiju.

Projekat podržava Vlada Sjedinjenih Američkih Država putem USAID BiH aktivnosti Snaga lokalnog – Naša zajednica je naša odgovornost, u saradnji sa Fondacijom tuzlanske zajednice i svi ste dobrodošli!

Slični članci

Back to top button