BiHSport

Tabela PL BiH i analiza 9. kola: 2.66 golova po meču, najviše gledalaca na Koševu

U prethodna tri dana odigrane su utakmice 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a vidjeli smo četiri pobjede domaćina, jedan remi i jedan trijumf gostiju.

U prvom meču 9. kola Posušje i Tuzla City su podijelili bodove odigravši 1:1. Golove su postigli Begić i Hodžić, a meč je pratilo 3.500 navijača na tribinama.

Sarajevo je rutinski savladalo Zvijezdu 09 sa 2:0. Strijelci za Bordo tim bili su Oliveira i Radović. Na Koševu je bilo prisutno 6.200 gledalaca.

Sloga Meridian i GOŠK su odigrali najefikasniju utakmicu, a na kraju su domaći slavili sa 3:2. GOŠK je vodio 0:2 nakon golova Čoka i Hasukića, ali je potom Sloga preokrenula. Pogađali su Grabež, Jović i Milanović. U Doboju je zabilježeno 350 gledalaca.

Zrinjski je slavio jedinu gostujuću pobjedu u ovom kolu. U Konjicu su pred 1.500 gledalaca savladali Igman sa 2:0. Oba gola je postigao Kiš.

Banjalučki Borac je slavio sedmu uzastopnu pobjedu. Ovaj put su bili bolji od Veleža sa 2:0. Golovi su djelo Kvržića i Vranješa, a na stadionu je bilo 3.000 navijača.

U sinoćnjem posljednjem meču Željezničar je pobijedio Široki Brijeg sa 2:1. Za Plave su pogađali Štilić i Krpić, a za goste Kpan. Na Grbavici je bilo 5.100 gledalaca.

Dakle, u 9. kolu Premijer lige BiH vidjeli smo 16 golova, odnosno 2.66 po utakmici. Na tribinama je bilo prisutno 19.650 navijača, a najviše na Koševu.

Borac je prvi na tabeli sa pet bodova više od Sarajeva i Širokog Brijega. Zrinjski se probio na četvrto mjesto. Zvijezda je ostala posljednja sa tri boda, Tuzla City ima sedam, a Igman devet.

Nemanja Bilbija i Dejan Vidić su najbolji strijelci sa po šest golova.

Slični članci

Back to top button