BiHDruštvoKonjicMagazinVijestiZabavaZanimljivosti

Za konjičke mališane organizovat će se Šarena ulica filantropije

Za najmlađe su pripremljene besplatne radionice: dječije igre, crtanje, bojenje i pisanje poruka na temu dobročinstva.

“Promocije filantropije u Konjicu”. Dani filantropije

Šarena ulica filantropije je događaj za cijelu porodicu. Održat će se u ponedjeljak, 2. oktobra 2023. godine od 13:00 do 15:00 sati u ulici Civilnih žrtava rata, naselje Trešanica. Za najmlađe su pripremljene besplatne radionice: dječije igre, crtanje, bojenje i pisanje poruka na temu dobročinstva, a bit će organizovan izbor i proglašenje najboljih likovnih radova učenika Prve i Druge osnovne škole Konjic.

Umjetnički performansi

Prisutni će uživati i u umjetničkom performansu o filantropiji glumaca AP Neretva, kojim će nastojati da educiraju i zabave djecu i odrasle, te da ih podsjete na važnost pomaganja drugima.

– Ovaj jedinstveni događaj ima za cilj podstaknuti svijest javnosti i promovisati vrijednosti filantropije i dobročinstva u gradu Konjicu. Šarena ulica filantropije je događaj na kojem ćete se zabaviti, naučiti nešto novo i pomoći drugima. Pozivamo djecu Konjica i njihove roditelje da nam se pridruže u ovom nesvakidašnjem događaju. Svi su dobrodošli! – saopćeno je iz udruženja Volonteri i prijatelji konjičke regije.

Podizanje svijesti o filantropiji

Aktivnosti se realizuju u okviru manifestacije „Dani filantropije“, odnosno sedmice podizanja svijesti o filantropiji, koja se sprovodi sa ciljem podizanja svijesti o važnosti njegovanja filantropije i kulture darivanja za razvoj civilnog društva u BiH, koje podržava Vlada SAD-a putem USAID aktivnosti Snaga lokalnog Naša zajednica je naša odgovornost, koju implementira Fondacija tuzlanske zajednice uz podršku lokalnih partnera.

Organizatori Šarene ulice filantropije i obilježavanja Sedmice filantropije u Konjicu su Udruženje “Volonteri i prijatelji konjičke regije“ (VIPK) uz podršku Vijeća mladih i Grada Konjica koji će također organizovati i prvu Gala večer filantropije 6. oktobra u kino sali Narodnog univerziteta u Konjicu.

avaz.ba

# KONJIC

# FILANTROPIJA

Slični članci

Back to top button