BiHDruštvoHercegovinaKonjicVijesti

Akcije FUP-a u Sarajevu i Konjicu: Pronađena droga, oružje i krivotvorene isprave

Policijski službenici Federalne uprave policije su jučer proveli dvije operativne akcije.

U operativnoj akciji “Željeznica” na području Kantona Sarajevo, a postupajući po usmenoj Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, uhapsili su M. Z. (1962.) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i krivotvorenje isprave.

Prilikom pretresa pronađene su i određene količine kokaina i amfetamina, vaga za precizno vaganje, pištolj, puška i neutvđena količina municije, električni uređaj za omeanje signala, te falsfikovani dokumenti Bosne i Hercegovine i Republike Srbije sa dva različita identiteta.

On će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

U drugoj operativnoj akciji na području Konjica uhapšen je A. O. (1995.) iz Konjica, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa pronađena je određena količina marihuane i amfetamina.

Uhapšeni je ispitan u prostorijama PU Konjic. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog dijela, saopćio je FUP.

faktor.ba

Slični članci

Back to top button