DruštvoKonjicKulturaVijesti

Mevludom u Spiljanima završena manifestacija “Dani tradicionalnih mevluda 2023”

Kao zadnji program manifestacije “Dani tradicionalnih mevluda 2023” Medžlisa islamske zajednice Konjic jučer je u Spiljanima, poslije podne-namaza upriličen mevludski program.

Mevlud su učili imami MIZ Konjic.

Na početku mevludskog programa riječima dobrodošlice gostima i svim džematlijama se obratio Čorbo ef. Elvedin, imam džemata Spiljani.

U toku mevludskog programa džematlije je poselamio i glavni imam MIZ Konjic Refik ef. Delić. On je zahvalio džematlijama i imamima koji su manifestaciju “Dani tradicionalnih mevluda 2023” učinili prepoznatljivom i uspješnom. Najavio je promocijom knjige “Muftije Mostara i Hercegovine” započinje rebiul-evvelska manifestacija “Merhaba, ej, naš Resule” sa svojim bogatim sadržajima. U obraćanju je ukazao na važnost zdrave, zrele, plemenite i istinite riječi kao brani ogovaranju i drugim oblicima loše riječi.

Predavanje na današnjem mevludskom programu je održao dr. hafiz Senaid ef. Zaimović, direktor Vakufske direkcije. On je u svom obraćanju podsjetio ljude na važnost zdravlja. Zdravlja tijela, ali i zdravlja psihe, uma, srca. Podsjetio je vjernike na mnoštvo blagodati koje su dostatne da zbog njih budemo sretni i zadovoljni, ali i na mnoštvo onog što nas, uprkos tome, čini nervoznim, nesretnim a što ne zavrjeđuje da se sekiramo. Ukazao je na veličinu i važnost darova vjere, ali i dara države koju imamo i trebamo čuvati.

Čuvajmo ovo što imamo! Čuvajmo svoju vjeru, naciju i državu!- istakao je hafiz Zaimović.

Dovu na kraju programa proučio je  Ensar ef. Zalihić.

MIZ Konjic

Slični članci

Back to top button