BiHDruštvoHercegovinaJablanicaKonjicKulturaVijesti

Obilježena 82. godišnjica formiranja Konjičko-mostarskog bataljona

Jučer su se mnogobrojna udruženja antifašista iz cijele BIH okupila u Konjicu povodom ohilježavanja 82. godišnjice od formiranja Konjičko-mostarskog partizanskog bataljona.

Nakon okupljanja u Konjicu, kolona autobusa, kombija i automobila uputila se prema Glavatičevu. Na putu su se zaustavili na Partizanskom spomen-obilježju na Borcima gdje su delegacije položile cvijeće i odale počast palim borcima NOR-a i gdje ih je domaćin, predsjednik Uabnor-a Konjic, Ćibo Ćazim pozdravio kratkim govorom.

Prisutnima se obratio i predsjednik SABNOR-a BIH Sead Đulić.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti, kolona je nastavila put prema spomeniku prvom poginulom partizanu s ovog područja Palata Šaćiru.

Antifašisti su se zatim uputili ka Striježevu – Glavatičevo, partizanskoj spomen-kosturnici gdje su delegacije položile cvijeće i odale počast, a kratki govor je održao i general Mustafa Polutak. Cvijeće je položeno i odata je počast i šehidima

OOR-a 92-95 na spomen obilježju u Glavatičevu a zatim su se se antifašisti uputili ka Boračkom jezeru gde je domaćain obezbijedio ugodno druženje uz grah i muziku.

Foto: A. Hodžić

UABNOR Konjic

Slični članci

Back to top button