BiHDruštvoHercegovinaNVOPROMOVijestiZanimljivosti

Javni poziv za tutore za 4. ediciju Škole programiranja Plus Ultra

Naše Udruženje za razvoj i podršku mladih Plus Ultra iz Sarajeva je u potrazi za novim tutorima za 4. ediciju Škole programiranja Plus Ultra!

Na Školi programiranja se izučava programski jezik C, te su nam potrebni mladi ljudi puni entuzijazma, spremni da podijele svoje znanje i upute sve zainteresovane u fantstični svijet programiranja!

Volontiranje podrazumijeva držanje online vježbi na sedmičnom nivou za grupu od najviše 15 srednjoškolaca. Vježbe traju do 2h i održavaju se u večernjim terminima, kako bi učesnici koji su druga smjena mogli stići kući. Tutori za svake vježbe dobiju unaprijed definisane zadatke i imaju zadatak da pruže podršku učesnicima dok oni samostalno rješavaju zadatke, te ukloni eventualne dileme i nejasnoće koje oni imaju.

Za volontiranje potrebno je izdvojiti do 4 sata sedmično, a sva komunikacija se odvija putem Discord servera Škole programiranja Plus Ultra.

Predavanja su isključivo online, te su prijave otvorene za tutore širom regije. Iskoristi priliku da preneseš svoje znanje na druge i radiš sa srednjoškolcima iz BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Škola programiranja Plus Ultra se odvija u 3 modula. Svaki modul traje 5 sedmica i obuhvata 5 časova vježbi, odnosno do 20h volontiranja po modulu. Datumi održavanja modula su sljedeći:

1. Modul: 23.09. – 21.10.

2. Modul: 11.11 – 09.12.

3. Modul: 03.02. – 02.03.

‼️Da biste se prijavili, potrebno je da popunite formu koju možete pronaći u opisu našeg Instagram profila @plusultrayouth

Prijave su otvorene od 24.07. do 07.08.2023. godine, a selekciju vršimo pri završetku prijava. Mail sa povratnim informacija o uspješnosti vaše prijave možete očekivati najkasnije do 17.08.2023. godine.

Sa radom krećemo sredinom septembra.

Prijavi se! Čekamo te!

Slični članci

Back to top button