BiznisDruštvoKonjicKulturaMagazinNVOPolitikaPrivredaPROMOSportVijestiZabavaZanimljivosti

KSF 2023 / Kipruto i Jevtić najbrži u Konjicu

FOTO: Bljesak.info

Uspješno je okončan 5. Grawe konjički cener, koji je od ove godine dio Konjic summer festa i održava se u okviru Dana grada Konjica. Učesnici utrke su osim 10 trčali i 5 kilometara, štafetu, te su proglašeni najbrži Konjičanin i najbrža Konjičanka.

Na 10 kilometara najbrža je bila u kategoriji žena Olivera Jevtić. Ona se 33 godine bavi atletikom, osvajačica je evropske srebene medalje 2006.godine, državna rekorderka Srbije u 11 disciplina.

Na 5.Grawe konjičkom ceneru najbrži su bili Olivera Jevtić i Stanly Kipruto
Olivera Jevtić najbrža učesnica 5. Grawe konjičkog cenera

Za ovu trku je rekla da joj je povratak nakon dužeg vremenskog perioda, i tek posljednjih nekoliko dana se pripremala za ovu utrku te pobjedu smatra velikim uspjehom budući da je pobijedila samu sebe, jer je imala dugu pauzu i ovim je pokazala da je vrijeme za nove početke.

Među muškarcima je najbrži bio Stanly Kipruto. Za radiokonjic.ba je poručio da je zadovoljan utrkom i organizacijom te da jedva čeka narednu godinu i novu utrku. Konjic mu se veoma dopada i raduje se novoj posjeti.

Na 5.Grawe konjičkom ceneru najbrži su bili Olivera Jevtić i Stanly Kipruto
Stanly Kipruto najbrži učesnik 5. Grawe konjičkog cenera

U muško-ženskoj štafeti najbolji su bili Esad Bijedić i Amina Harbat. Drugo mjesto osvojili su Emir Hastor i Aida Hastor, dok su treći bili  Mirsad Fulan i Emina Begić.

Najbrža Konjičanka je Melisa Fišić, a najbrži Konjičanin Ali Halilović.

Na 5.Grawe konjičkom ceneru najbrži su bili Olivera Jevtić i Stanly Kipruto
Nudžejma Alić sa nepunih 12 godina istrčala 10 kilometara

Nudžejma Alić je jedna od najmlađih učesnica koja je istrčala 10 kilometara. Kaže da je trenirala sa ocem i da je znala da će uspjeti istrčati svih deset kilometara, a planira se prijaviti i naredne godine.

Podršku ovogodišnjem 5. Grawe konjičkom ceneru dao je i gradonačelnik Osman Ćatić svojim učešćem čime je ispunio obećanje. Naime, on je prošle godine obećao da će istrčati utrku u skladu sa svojim mogućnostima a kako kaže – obećanje je dug.

Za Radio Konjic poručuje da je ova manifestacija od značaja za grad Konjic, jer okuplja veliki broj učesnika, gostiju našeg grada i da se proširuju sadržaji same manifestacije što je za pohvalu. S druge strane, više od 500 učesnika može motivisati i druge da se počnu baviti sportom, što je posebno važno za djecu.

Na 5.Grawe konjičkom ceneru najbrži su bili Olivera Jevtić i Stanly Kipruto
Podršku 5. Grawe konjičkom ceneru dao je i gradonačelnik Osman Ćatić

Mahir Mujić, organizator i idejni tvorac Konjičkog noćnog cenera nakon okončane glavne utrke poručio je da je izuzetno zadovoljan kako je sve proteklo, te poručio da će ova manifestacija nastaviti sa razvojem i siguran je da će u narednim godinama tokom održavanja Konjičkog noćnog cenera grad živjeti na poseban način, prosperirati na svim poljima, a posebno kroz turizam, jer ovaj grad ima mnogo toga za ponuditi. Cilj je da tokom održavanja Konjic summer festa u grad dolazi nekoliko hiljada učesnika i  da svi budu zadovoljni.

Na 5.Grawe konjičkom ceneru najbrži su bili Olivera Jevtić i Stanly Kipruto
Frenkie, Kontra, Indigo i DJ Soul napravili su odličnu atmosferu

Zadovoljna je bila i publika koja je nakon  ceremonije proglašenja najboljih, najbržih učesnika uživala u koncertu kojeg su priredili Frenkie, Kontra, Indigo i DJ Soul.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button