BiHBiznisDruštvoKonjicPrivredaVijesti

„Konjic Summer Fest“: Održana biznis konferencija o ulaganjima u Konjic

Sinoć je u Hotelu Garden City održana biznis konferencija u okviru „Konjic Summer Festa“ koja je imala za cilj da predstavi privredne potencijale Grada Konjica zainteresovanim investitorima.
Učesnici konferencije su bili Esad Omerović, pomoćnik gradonačelnika Konjica za prostorno uređenje, građenje i obnovu, Orhan Nikšić, direktor firme Rukotvorine Konjic, Azra Džigal, USAID tim lider za razvoj konkurentnosti destinacije „Turizm projekta“, Mohammed Sherbi, organizator Međunarodnog sajma nekretnina u BiH „Real Expo“ i Alen Bošković, glavni tajnik dubrovačkog Saveza sportova i direktor utrke du Motion u Dubrovniku. Moderator je bio Minet Musić.

Prisutne je u ime gradonačelnika Konjica, Osmana Ćatića, pozdravio pomoćnik gradonačelnika Esad Omerović, koji je govorio o svim aktivnostima koje se realizuju na području Konjica s ciljem unapređenja razvoja grada.
Učesnici konferencije su predstavili svoje projekte i svoje viđenje poduzetničkih aktivnosti, a istaknuto je da Konjic ima izuzetne turističke potencijale, koji bi uz postojeće sadržaje, te dodatna ulaganja i nove koncepte potencijalnih investitora, u budućnosti mogao da postane jedna od centralnih destinacija, odakle bi turisti mogli da posjećuju ostale znamenitosti u Bosni i Hercegovini.

„Konjic Summer Fest“: Održana biznis konferencija o ulaganjima u Konjic

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button