BiHDruštvoKonjicVijestiZanimljivosti

KONJIČKI STUDENTI ZA PONOS: Nejla Graho i Alem Šoljić, treneri škole sporta “Neretvica”

Na današnjoj dodjeli nagrada za najbolje studente Grada Konjica među nagrađenima su i treneri Univerzalne škole sporta “Neretvica”, Nejla Graho i Alem Šoljić, koji su imali prosjek iznad 9.0 za sve prethodne godine studija.

Nejla Graho, studentica je četvrte godine Nastavničkog fakulteta na odsjeku Sport i zdravlje. Dobitnica je tri Dekanove nagrade i Zlatne plakete Unije studenata. Trenirala je karate preko 10 godina, majstor je karatea Crni pojas I dan i glavni kantonalni sudija. Bivša je viceprvakinja Balkanskih školskih igara i bivša senirska prvakinja BiH. Bila je trener u gimnastičkom klubu “Make a Move” u Mostaru i Ljetne škole sporta 2021. i 2022. godine. Posljednji semestar studija provela je na razmjeni studebata u Valenciji (Španija). 

Alem Šoljić, student je treće godine Nastavničkog fakulteta na odsjeku Sport i zdravlje u Mostaru. Trenirao je karate preko 10 godina, majstor je karatea Crni pojas I DAN i učesnik je Evropskog prvenstva regija u karateu. Bio je trener u gimnastičkom klubu “Make a Move” Mostar i trener Ljetne škole sporta 2022. godine. Posljednji semestar studija proveo je na razmjeni studenata u Valenciji (Španija).

Ovo dvoje mladih, izuzetno uspješnih studenata i sportista služe za primjer i ponos roditeljima, zajednici, gradu Konjicu i državi Bosni i Hercegovini.


Slični članci

Back to top button