BiHBiznisVijesti

Potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji kišne i fekalne kanalizacije u naselju Hotonj IV

Danas je potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji kišne i fekalne kanalizacije u naselju Hotonj IV sa obnovom asfaltnih površina nakon izvedenih radova. Ugovor je, ispred Općine Vogošća, potpisao općinski načelnik Migdad Hasanović sa odabranim izvođačem, firmom ‘Bujice’ d.o.o. Konjic, koju zastupa direktor Ahmed Boloban.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 544.972,44 KM bez uračunatog PDV-a, odnosno 637.617,75 KM sa PDV-om.

Dio sredstava u iznosu od 100.000,00 KM s PDV-om sufinansira Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša putem Sporazuma o sufinansiranju projekata iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2023. godinu od namjenskih sredstava- vodne nakanade na području Općine Vogošća, a preostali dio finansira se sredstvima Budžeta Općine Vogošća.

Općina Vogošća je do sada u naselju Hotonj IV fazno izvela oko dva kilometra separatne kanalizacione mreže sa revizionim oknima, te putem KJKP,, Vodovod i Kanalizacija ” d.o.o. Sarajevo izvršila izradu kućnih priključaka.

Ovim Ugovorom planiran je nastavak radova, a to podrazumjeva:

Izvođenje radova na izgradnji separatne kanalizacione mreže u naselju Hotonj IV, u dužini od cca L= 460 m. Profil cijevi je DN 300 mm (cca 910 m) ,koje su  od centrifugiranog poliestera SN 10 000. Ugrađivati će se GRP okna, vršiti izrada kućnih priključaka (oborinskih i fekalnih) na novoizgrađenu kanalizacionu mrežu, te obnova asfaltnih površina nakon izvedenih radova.

Nadzor nad izvođenjem radova vršiće Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Hayat.ba

Slični članci

Back to top button