DruštvoHercegovinaVijesti

SREDNJA ŠKOLA PROZOR: Ante Stojanović učenik generacije trogodišnjih zanimanja

Srednja škola Prozor izabrala je učenike generacije. Ove, 2022/2023., školske godine to su Anica Džolan za četverogodišnje škole te Ante Stojanović za trogodišnje.

Bila je ovo izvrsna prilika da porazgovaramo s ovim vrijednim učenicima i saznamo kako je proteklo njihovo školovanje i što namjeravaju dalje. Vuče li ih srce Prozor-Rami ili će pak sreću potražiti u nekim većim sredinama.

Ante je završio školovanje za vodoinstalatera koje je trajalo tri godine. “Moje školovanje je prošlo jako brzo i uspješno. Trudio sam se učiti nešto novo i izučiti ono za što sam se odlučio”, govori nam Ante.

Upitali smo ga je li bilo nekih poteškoća i što mu je bilo najzanimljivije. Ante kaže: “Najzanimljivije tokom školovanja su dani prakse i dani kada smo u školi radili nešto opuštenije. Da je bilo teških dana ne mogu reći, jer sam išao to što želim i snalazio sam se u različitim trenucima” te dodaje kako mu je drago što je završio ovu školu te da treba opet, izabrao bi isto to. “Zanimalo me uvijek to i želim to nastaviti raditi”, rekao je Ante.

“Želim uspjeti ovdje”

Antu smo upitali i o planovima za budućnost, a on nam kaže: “Nakon srednje škole namjeravam negdje raditi da bih stekao znanja o tome. Vrijeme će pokazati svoje, pa možda se i odlučim nekad da idem dalje, nešto više. Za sada želim izučiti to što sam završio da bih nekada mogao raditi samostalno”, a na pitanje gdje bi volio raditi kaže: “Volim različita mjesta, tako da mi nije problem gdje bih radio. Volio bih naravno raditi ovdje u Rami, jer ne želim ići nigdje drugo kao što to mnogi danas žele. Treba mnogo radnika i ja želim uspjeti ovdje.

Na Antinom srednjoškolskom putu mnogi su mu pomogli, pa smo ga upitali kome želi zahvaliti i što poručiti svojim kolegama. “Najprije želim zahvaliti svim mojim profesorima koji su me pratili kroz moje tri godine. Hvala im što su imali strpljenja za sve nas. Također, hvala mojim prijateljima i svim maturantima. Želim im mnogo uspjeha u daljnjem školovanju i životu”, rekao je Ante.

Ramski vjesnik

Slični članci

Back to top button