Konjic

Maturalna ekskurzija Prve osnovne škole Konjic

“MATURALNA EKSKURZIJA”

Neizostavni dio tokom osnovnog školovanja svake generacije je i ekskurzija. Kao i sve dosadašnje i ova će ostati kao nešto što se pamti, nešto što se lahko ne zaboravlja i nešto što će naši učenici još dugo, dugo prepričavati.

U pratnji svojih razrednika Edina Ravnjaka, Senada Suljkanovića, Zejne Didik, učiteljice Antonele Blažević i pomoćnika direktora, Samira Borića, ekskurzija je realizirana u periodu od 21.5. do 23.5.2023.godine.

Planirana ruta ekskurzije je bila: Konjic-Mostar- Trebinje- Vjetrenica- Crna Gora (Igalo, Herceg Novi, Budva , Bar, Kotor).

U nedjelju (21.5.2023.) učenici su autobusom krenuli u 8:00 sati i uputili se prema Trebinju, a zatim je uslijedila posjeta pećini Vjetrenica. Nakon obilaska Vjetrenice uslijedio je nastavak putovanja prema Crnoj Gori i Igalu gdje smo bili smješteni.

Nakon večere i kraćeg odmora uslijedila je zajednička šetnja gradom.

U ponedjeljak (22.5.2023.), realiziran je izlet u grad Bar (Islamski centar u Baru), a u povratku posjetili Budvu, pa Kotor gdje je učenicima upriličen historijski čas.

U poslijepodnevnim satima učenici su se vratili u hotel, gdje su se odmorili od cjelodnevnog izleta da bi nakon večere mogli uživati u zabavnoj večeri.

Treći dan boravka je ponovo organizirana šetnja gradom i upoznavanje historijskih zanmenitosti Herceg Novog. Uslijedilo je slobodno vrijeme za učenike koje su upotpunili kupanjem, šetnjom i kupovinom suvenira.

U povratku ka rodnom gradu zaustavili smo se u Trebinju i Mostaru.

Prva osnovna škola Konjic

Slični članci

Back to top button