DruštvoKonjicVijesti

ŠKOLSKI TEATAR 2023: Prva osnovna škola Konjic -Najbolja glavna uloga Ajla Landžo

Na pozorišnom festivalu za osnovce održanog 24. maja 2023.godine učenici dramske i recitatorske sekcije Prve osnovne škole Konjic dali su svoj doprinos i osvojili nagrade.

Dramska sekcija u režiji nastavnice bosanskoga jezika Radmile Petrović i bibliotekarke Munevere Rizvanović se predstavila kolektivnom dramskom igrom “Između da i ne”, Zejćira Hasića, za koju su dobili nagradu:

  • NAJBOLJA REŽIJA i
  • NAJBOLJA GLAVNA ULOGA – učenica Ajla Landžo

Članovi pobjedničke ekipe su: Erol Begić, Ajla Landžo, Lejla Bošnjaković, Farah Murić i Umihana Alibašić, a oni su pored uloga bili i scenografi, kostimografi, šminkeri, zaduženi za svjetlo, muziku i ostale rekvizite.

Članovi recitatorske sekcije, pod vodstvom nastavnice bosanskoga jezika Amele Kozić, predstavili su se monologom odlomka iz knjige “Prosanjane jeseni”, Zije Dizdarevića, koji su izveli učenici Hana Keško i Kenan Boloban.

Njihov doprinos je bio i recital, “Ja nijesam sanjar”, Muse Ćazima Ćatića, koji je predstavila učenica Amina Gakić.

Likovni doprinos za školski teatar je dala i likovna sekcija, voditelj sekcije je nastavnica Kasema Banda, a predstavljen je plakat učenice Nađe Nezić, objavili su iz Prve osnovne škole Konjic.

Prva osnovna škola Konjic

Slični članci

Back to top button