DruštvoJablanicaPrivredaVijesti

Na pomolu infrastrukturni projekti koje će Općina Jablanica realizovati u Doljanima, Sovićima i Risovcu

Jučer sam u pratnji pomoćnika Načelnika Aldina Širića, savjetnika Emila Balavca te vijećnika u općinskom vijeću Saida Ivkovića posjetio MZ Doljani gdje smo održali sastanak sa mještanima.

Tema sastanka je bila realizacija infrastrukturnih projekta koje će Općina Jablanica realizovati u narednom periodu u podružnicama Doljani, Sovići i Risovac.

Iz vlastitih, te sredstva objezbjeđenih od donatora u ovoj mjesnoj zajednici će biti realizovana dva projekta vezana za vodosnadbjevanje, rekonstrukcija i uređenje sportskog igrališta, uređenje prostorije mjesne zajednice – podružnica Sovići, te prostorije za mlade – podružnica Doljani, a uz to ćemo u saradnji s mještanima realizovati niz kulturno – sportskih te ekoloških sadržaja na ovom području.

Ukupna vrijednost navedenih projekata iznosi preko 150.000,00 KM a primarni cilj je rješavanje višegodišnjih problema s kojima se susreću naši sugrađani iz ove mjesne zajednice.

Ovom prilikom se zahvaljujem Federalnom ministarstvu rasljenih osoba i izbjeglica, Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumrstva HNK, UNDP-u koji će podržati realizaciju projekata, riječi su Damira Šabanovića, načelnika općine Jablanica.

Slični članci

Back to top button