DruštvoHercegovinaSport

Kordić: HŠK Zrinjski i Stari most ne zaslužuju politikanstvo

HŠK Zrinjski i Stari most ne zaslužuju biti tema populistima iz Hrvatske republikanske stranke i Stranke demokratske akcije, objavio je na svom Facebook profilu gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Istakao je kako Stari most i Zrinjski ne zaslužuju politikanstvo te je, kao gradonačelnik Mostara, pozvao sve faktore, posebno političke stranke na ozbiljnost i odgovornost.

”Sve što vi radite prate javnost i naši sugrađani, budite svjesni te odgovornosti i nemojmo praviti negativne teme od sporta, pojedinca i građevina koje to ne zaslužuju”, naveo je Kordić.

Nadalje je naveo da je zahtjev HRS-a da kao gradonačelnik odobri osvjetljavanje Starog mosta simbolima Zrinjskog, bio jedan od barem 20 zahtjeva za osvjetljenje koje sam kao gradonačelnik dobio u dosadašnjem mandatu.

Pojasnio je i proceduru oko projiciranja bilo koga simbola.

”Kada bilo koji podnosilaczahtjeva odobrenje za projiciranje bilo koga simbola i gradonačelnik odobri zahtjev, o istom se informiše podnosilac zahtjeva i Agencija za Stari grad. HRS je sukladno tome trebao u svojoj organizaciji izvršiti projekciju, a sve ostalo je klasični populizam, koji je njima najčešće jedini alat. Agencija za Stari grad dobije informaciju, ali nije ona organizator ni izvođač osvjetljenja”, naveo je mostarski gradonačelnik.

Napisao je kako vjeruje da je svim dobronamjernim građanima Mostara jasno ”ko radi konkretne stvari za dobro cijelog grada, a ko isto to vrijeme konstruiše podjele, netrpeljivosti i tenzije”.

”Mislim da nam je svima bio ponos gledati finale Kupa Bosne i Hercegovine između dva naša mostarska kluba, Veleža i Zrinjskog. Žalosti me da je HRS podnio zahtjev za osvjetljenjem samo s jednim ciljem – podizanje tenzija, a pri tome zloupotrebljava ime Zrinjskog, koji cijeli Mostar i Bosnu i Hercegovinu čini ponosnim ovogodišnjim sportskim uspjehom. S druge strane, slični po metodama rada iz SDA zloupotrebljavaju Stari most polažući ekskluzivna prava smiješnim osporavanjem valjanosti odobrenja. Evidentno je da nijedno od dosadašnjih odobrenja u zadnje dvije godine nisu problematizovali. Bilo bi lijepo i korektno od njih da čestitaju Zrinjskom, kao velikom sportskom kolektivu u Bosni i Hercegovini, što, nažalost, ne pamtim da su do sada napravili”, naveo je gradonačelnik Kordić na svom Facebook profilu.

Slični članci

Back to top button