DruštvoJablanicaVijesti

Načelnik Šabanović ugostio jablaničke maturante

Danas je u Sali za sjednice Općinskog vijeća Općine Jablanca upriličen prijem za 47. generaciju maturanata, predvođenih direktoricom Srednje škole Sabinom Palić i profesorom Mehmedom Delićem.

Načelnik Jablanice Damir šabanović uputio je čestitku svim učenicima i nastavnom osoblju škole na uspjehu i vladanju, te posebnu čestitku učenici generacije Suani Mešić, koja mu je uručila pozivnicu za matursku večer, koja će se održati u petak 26. 5. 2023. godine.

Prijatno druženje maturanata 47. generacije nastavljeno je zanimljivim razgovorima o njihovoj budućnosti i pozitivnim iskustvima koja će sa sobom ponijeti iz jablaničke srednje škole.

Maturante su upoznati s odlukom koju je donio načelnik, a koju je inicirao Klub vijećnika LDS – nezivisni vijećnik Nihad Širić, da se svakom jablaničkom maturantu koji ove godine završava Srednju školu u Jablanici ili nekom drugom gradu dodjeli po 200,00 KM.

Školovanje u jablaničkoj srednjoj školi su završili 43 učenice i učenika iz četiri odjeljenja: opće gimnazije, odjeljenje ekonomske struke, odjeljenje hotelsko-turističkih tehničara i odjeljenje kuhara.

Slični članci

Back to top button