HercegovinaJablanicaKonjic

MUP HNK: Bilten za protekli vikend

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 19.05-22.05.2023.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 19 prijava i to na području Mostara 7, na području Konjica 7, na području Čapljine 3, na području Čitluka 1 i na području Jablanice  1.

Iz oblasti javnog reda i mira  registrovano je 7 slučajeva i to na području Mostara 6 i na području Čitluka 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovano je 16 saobraćajnih nezgoda i to na području Mostara 9, na području Konjica 2, na području Prozora 1, na području Čapljine 3 i na području Čitluka 1 u kojima je šest lica zadobilo povrede neutvrđenog stepena dok je jedno lice zadobilo teške a jedno lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 19.5.2023.godine pripadnici Sektora krim. policije MUP-a HNk su na području Mostara lišili slobode lice S.I.(1987) iz Mostara koji je tom prilikom dva paketića sa sadržajem NN bijele materije progutao. Isti je upućen na SKB Mostar gdje su mu od strane doktora odstranjena dva strana tijela iz želudca nakon čega je zadržan u bolnici. Lice je lišeno slobode i stavljeno pod nadzor policijskih službenika.
  • 20.05.2023.godine u 16,40 sati PU Mostar je obaviještena od strane građana da se u gradu na više lokaliteta kreće vozilo „Renault Clio“ te da se iz pomenutog vozila puca u pokretu. Odmah su na teren izašli pripadnici policije koji su na lokalitetu Sutine  uspjeli zaustaviti predmetno vozilo kojim je upravljala vlasnica vozila A.M.M.(1993) a na mjestu suvozača se nalazio S.DŽ.(1993) iz Sarajeva koji je imaso plinski pištolj. Nakon utvrđivanja alkoliziranosti kod oba lica , obaviješten je dežurni tužilac te su oba lica lišena slobode i smještena u službene prostorije.
  • 21.05.2023.godine u 15,15 sati pripadnici MUP-a HNK su na Bradini , prilikom kontrole i pregleda navijača FK „Sarajevo“ kod lica M.E.(1991) pronašli papirnati smotuljak sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu Marihuanu i kod lica B.E.(2003) iz Sarajeva pronašli drobilicu za marihuanu sa manjom količinom iste u spremniku. Lica su lišena slobode i zadržana u službenim prostorijama PU Konjic radi krim. obrade.
  • 21.05.2023.godine u 19,55 sati PU Mostar je obaviještena od strane građana da je na parkingu TC „Plaza“ na Bišću polju jedno lice fizički napadnuto  te da mu je nasilničkim putem oduzeto vozilo. Na licu mjesta patrola policije zatekla je lice I.H.(2002) koji je na sebi imao vidne povrede u predjelu lica  i koji je izjavio da je napadnut od strane T.Z.(1983) iz Banja Luke. Isti mu je uz prijetnju pištoljem oduzeo vozilo „Polo“ i udaljio se u nepoznatom pravcu. Operativnim radom i pregledom video kamera na licu mjesta , utvrđeno je da se lice udaljilo u pravcu sjevera te je obaviještena PU Konjic koja vrlo brzo zaustavlja pomenuto vozilo i lica. Po usmenoj naredbi dežurnog tužioca  T.Z. je lišen slobode kao i  N.G.(1993) koja se nalazila u vozilu sa prijavljenim. Nad istim će biti izvršena krim. obrada.
  • U noći 21/22.05.2023.godine u 03,15 sati  u mjestu Međine dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali R.M.(1999) sa vozilom „VW Passat“ i B.G.(1990) sa vozilom „Mercedes“. Tom prilikom teške tjelesne povrede zadobila je suvozačica iz vozila „VW Passat“ M.M.(2001) dok su povrede neutvrđenog stepena zadobila tri lica i to oba vozača i putnik iz vozila „VW Passat“ K.I.(1994). Na licu mjesta izvršen je uviđaj. 

Slični članci

Back to top button