BiHDruštvoVijesti

Održano 24. Federalno takmičenje iz pružanja prve pomoći

Crveni križ Federacije BiH organizirao je u subotu 24. Federalno takmičenje iz pružanja prve pomoći na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

Takmičenje je okupilo učenike osnovnih i srednjih škola iz Federacije BiH kao i timove mladih Crvenog križa, koji su na različitim isceniranim nesrećama uz realistički prikaz povreda, stanja i oboljenja pokazali stečeno znanje i vještine iz prve pomoći.

Na 16 poligona takmičilo se 16 ekipa i to sedam ekipa u kategoriji podmlatka, devet ekipa u kategoriji omladine i ekipa Crvenog krsta Vojvodine koja se takmičila revijalno. U takmičenju je učestvovalo više od 300 volontera iz strukture Crvenog križa Federacije BiH.

U kategoriju omladine prvo mjesto zauzela je Treća gimnazija Sarajevo, drugo Tim mladih Tutti Fratelli iz Orašja i treće Tim mladih Kiseljak.

U kategoriji podmlatka prvo mjesto zauzela je OŠ Mehmed beg Kapetanović Ljubušak – Sarajevo, drugo mjesto – OŠ Kiseljak 1 i treće mjesto – Fra Ilije Starčrvića Tolisa – Orašje.

– Svim učesnicima želimo čestitati na prezentiranom znanju i vještinama iz pružanja prve pomoći. Sve to produkt je edukacija Crvenog križa koje sprovode lokalne organizacije, ali i vrijednih i marljivih učenika i volontera – poručio je generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Namik Hodžić.

Inače, podmladak i omladina Crvenog križa Federacije BiH čine najbrojnije članove Crvenog križa, koji šire humane vrijednosti i učestvuju u realizaciji brojnih humanitarnih, zdravstvenih edukativnih i socijalnih aktivnosti, saopćeno je iz Crvenog križ Federacije BiH.

(Fena)

Slični članci

Back to top button