BiHSport

Mostar SG nakon šesteraca u Bijeljini pobijedio Radnik i približio se naslovu prvaka BiH u futsalu, u srijedu očekuju punu dvoranu

Futsaleri Mostar Starog Grada Staklorada stigli su do velike pobjede protiv Radnika u Bijeljini koja im značajno olakšava borbu za naslov prvaka Bosne i Hercegovine u futsalu i osvajanje duple krune.

Mostarci su u prvoj utakmici finalne serije savladali Radnik poslije boljeg izvođenja šesteraca. U regularnom dijelu bilo je 5:5, poslije produžetaka nije bilo promjene rezultata, a u šestercima Mostar SG dobija utakmicu 9:8.

Po dva puta su se u strijelce upisali Marijo Aladžić i Bilal Jelić, a jednom je pogodio Slobodan Rajčević.

U šestercima prva serija bila je neuspješna za oba tima, Ahmedpour i Ružičić brane udarce Odžaklića i Rajčevića. Slijede potom sigurni šesterci Džombića i Stefana Rakića sa jedne strane, odnosno Goste i Kahvedžića na drugoj strani. U četvrtoj seriji Jović pogađa stativu, a Aladžić je siguran i prednost prelazi na stranu Mostaraca, koju potvrđuje u petoj seriji Bilal Jelić za veliko slavlje Mostaraca.

Drugi susret finala igra se već u srijedu u Mostaru.

– Domaćinu se zahvaljujemo na fer i korektnoj igri i želimo im dobrodošlicu u Mostar. Ovo su dvije ekipe koje su najviše pokazale i zasluženo se bore za šampionsku titulu. Čestitam svim igračima na zalaganju i požrtvovanosti i nadam se da ćemo pobjedu u Bijeljini u srijedu potvrditi u Mostaru. Očekujemo punu dvoranu i veliku podršku naših vjernih navijača koji su nam cijelu sezonu bili šesti igrač. Radnik je opasan suparnik i još nije ništa gotovo – kaže Amel Bajgorić, predsjednik Mostar SG.

I.N.

Slični članci

Back to top button