DruštvoKonjicVijesti

PU Konjic: Vozači koji budu pod utjecajem alkohola, bit će kažnjeni i privedeni u stanicu do otrežnjenja

Kao i svake godine, tokom vjerskih praznika angažuje se veći broj policijskih službenika kako bi se spriječila narušavanje javnog reda i mira, te počinjenje krivičnih djela, a iz saobraćaja će biti isključeni svi koji su pod dejstvom alkohola ili opojnih sredstava. 

Ismail Kadić, rukovodilac Operativnog centra Policijske uprave Konjic kaže da će prvog i drugog bajramskog dana broj policijskih službenika na terenu biti raspoređen na način da se pravovremeno odgovori na sve prijave:

Pripadnici PU Konjic vršiće pojačane kontrole za vrijeme bajramskih dana
Ismail Kadić, rukovodilac Operativnog centra Policijske uprave Konjic

“Kao i uvijek, a pogotovo kada su u pitanju praznici, u večernjim satima organizujemo pojačane aktivnosti. To podrazumijeva prisustvo patrola policije na terenu sa ciljem kontrole saobraćaja, sprečavanja upravljanja vozila u alkoholisanom stanju, posjedovanje opojnih droga, oružja ili  bilo kojih drugih nedozvoljenih sredstava. Trudit ćemo se da spriječimo narušavanje javnog reda i mira, vožnju pod utjecajem alkohola, upotrebu nedozvoljenih sredstava koja su samim tim neprimjerena za vjerske praznike. Želim iskoristiti priliku da svim muslimanima čestitam Bajram, Bajram Šerif Mubarek Olsun, i da na neki način upozorim građane da kod proslave Bajrama vode računa o svom ponašanju, da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, da se suzdrže i od pretjerane upotrebe pirotehničkih sredstava. Dakle, želimo da se i  ovaj praznik, kao i prethodni, provede dostojanstveno, bez incidenata i bez neželjenih situacija” poručuje Kadić.

Dosadašnja praksa pokazala je, nažalost, da tokom vjerskih praznika bude mnogo onih koji slave pod utjecajem alkohola i opojnih sredstava.

Ukoliko primjetite na cesti da neki vozač gubi kontrolu nad vozilom, budite savjesni i pozovite 122 jer je tom vozaču možda narušeno zdravstveno stanje, a možda je i pod utjecajem alkohola ili opojnih sredstava. U svakom slučaju, ne budite nijemi posmatrač koji će doprinijeti da nečiji život bude ugrožen ili još gore, ugašen.

“ Molimo sugrađane da zajedno sa nama učestvuju u bezbjednosti saobraćaja. Dovoljno je samo da pozovu 122 kako bismo mogli reagovati što prije i spriječiti bilo kakve neželjene situacije. “Kroz svakodneve aktivnosti imamo pozive sugrađana vezane za saobraćajne prekršaje kao i ugrožavanje drugih učesnika u saobraćaju. Takvim pozivima se nastojimo odazvati u što kraćem roku, te osigurati sigurno odvijavnje saobraćaja, jer nama je u cilju isključivo sigurnost ljudskih života.”

Svi vozači koji budu pod utjecajem alkohola, bit će kažnjeni i privedeni u stanicu do otrežnjenja.

radiokonjic.ba

Slični članci

Back to top button