KonjicSport

Duraković: Igman ima sjajne uslove, Musemić je trener koji zna šta želi

Fudbaleri Igmana po prvi put u historiji prošle sezone izborili su plasman u elitni rang bh. fudbala

Tim iz Konjica odlučan je u namjeri da se u Premijer ligi i zadrži, a ambicije tima potvrđuju i zimske akvizicije, ali i dovođenje legendarnog Husrefa Musemića.

Jedan od fudbalera koji je oduševio ove sezone je i lijevi bek Elvir Duraković, koji je sjajnim partijama privukao pažnju brojnih klubova u Premijer ligi, ali i inostranstvu.

U razgovoru za N1 govorio je o brojnim temama, a na samom početku prisjetio se svojih prvih fudbalskih koraka.

 Ti moji neki prvi fudbalski počeci krenuli su veoma rano. Kao sedmogodišnjak počeo sam u Iskri iz Bugojna. Nakon sedam godina treniranja u Iskri, dobio sam poziv trenera Adina Mulaosmanovića da se priključim omladinskoj školi Željezničara. Kasnije je tu došao i Zrinjski. To su moji neki prvi ozbiljniji koraci u fudbala, poručio je Duraković.

Ove sezone doslovno je eksplodirao. Do sada je u Premijer ligi postigao jedan pogodak i upisao šest asistencija i doprinio rezultatima svoje ekipe.

Generalno mogu biti zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone. Svjestan sam da uvijek ima mjesta za napredovanje i usavršavanje, ali sam veoma zadovoljan svojim partijama, kazao je Duraković.

On se potom usvrnuo i na to šta je glavni razlog njegovih sjajnih partija.

– Glavni razlog jeste moj vrijedan rad, trud i odricanje kroz ove fudbalske godine. Tu je i sjajna infrastrukutra i uslovi rada koje imamo u Igmanu. Svi preduslovi za napredak su tu, sigurno jedni od najboljih u državi. Kada iskoristite taj potencijal, sigurno da ćete dobiti i pozitivan rezultat, istakao je Duraković. 

Sjajne partije donijele su i ponude i interesovanja brojnih klubova. Zimus je bio nadomak Sarajeva, ali je na kraju odlučio ostati u ekipi Igmana.

Već sada na polusezoni imao sam neke ponude. S obzirom na to da imam ugovor do ljeta sa Igmanom, ostao sam tu i maksimalno sam fokusiran na partije. Ponuda ima i dalje, ali ne bih želio otkrivati planove za budućnost, rekao je Duraković.

Veliki vjetar u leđa ekipi dao je i dolazak Husrefa Musemića na kormilo kluba, jednog od najboljih trenera u Bosni i Hercegovini.

Već ranije sam imao priliku raditi sa Musemićem u Tuzla Cityju. On je sigurno jedan od najboljih trenera koje imamo. Korektan i direktan, čovjek koji zna šta želi u svom poslu, jasan je Duraković.

Pored Husrefa ekipu je pojačao i iskusni napadač Mersudin Ahmetović, a Duraković ističe kako je on donio mnogo toga ekipi.

On je sigurno veliki dobitak za nas. Prije svega, Merso je sjajan momak, a tek onda fudbaler. Veliko fudbalsko iskustvo koje on posjeduje sigurno nam pomaže u napretku. Ekipe, ali i mladih igrača, rekao je Duraković.

Pred njegovom ekipom do kraja sezone velika je borba za opstanak, ali ukoliko pitate Elvira – on vjeruje u uspjeh svoje ekipe.

Trenutni kvalitet Igmana i stanje u klubu je na zavidnom nivou. Ukoliko nastavimo raditi ovim tempom, vrijedno i marljivo, nema sumnje, ostat ćemo u društvu najboljih, istakao je Duraković

Naredni meč ekipu Igmana očekuje već u subotu i to protiv direktnog konkurenta za opstanak, ekipe Slobode. Duraković se osvrnuo na ovaj susret.

Nakon dobre partije protiv Širokog, nastavili smo vrijedno raditi i spremati se za ovaj meč. Vjerujem da možemo do pobjede. Uz maksimalan pristup nadam se da rezultat neće izostati, zaključio je Duraković.

Podsjetimo, Duraković je karijeru počeo u Iskri, a nastupao je još za Bratstvo iz Gračanice, Tuzla City i Mladost Doboj Kakanj.

Slični članci

Back to top button